20 Kasım 2012 Salı

evet arkadaşlar, çoğumuz aslında nasıl bir cilde sahip olduğumuzu bilmiyoruz ve yanlış ürünler kullanıyoruz. Sonrada bu ürün bana yaramadı diyerek onu ya çöp tenekesine yada başka bir arkadaşımıza postalıyoruz:) Gelin önce cilt tipimizi belirleyelim ve kullanacağımız ürünlerimize buna göre seçelim.
Aşağıda mini bir test var, yazması benden uygulaması sizden olsun. Hadi kolay gelsin!


Pratik cilt testi ve cilt tipi belirleme
Teste başlamadan önce yüzünüzü temizleyin. Ancak bu temizleme işleminin ardından kesinlikle krem sürmeyin. Temizleme işleminin üzerinden 1 saat kadar zaman geçtikten sonra bir kağıt mendili cildinize kısa süreliğine bastırıp çekin. Daha sonra aşağıdaki cilt tiplerine göre cilt testinin sonucunu belirleyin.
Normal cilt: Eğer cildinizde sivilceler ve pürüzler yoksa ve kağıt mendil üzerinde herhangi bir yağ tabakası bulunmuyorsa.
Karma cilt: Yanaklarınızda garip bir gerilme hissediyorsanız. Burun, alın ve çene bölgenize bastırıp çektiğiniz kağıt mendil üstünde yağ varsa.
Yağlı cilt: Kağıt mendilin çeşitli yerlerinde yağ izleri çıkmışsa. Çene, alın ve yanak bölgeniz parlak bir görünüme sahipse. Cilt gözenekleriniz normalden biraz daha büyük ve sivilceler göze çarpıyorsa.
Kuru cilt: Kağıt mendil üzerinde yağ değil de pul pul dökülmüş deri kalıntıları bulunuyorsa ve cildiniz nemlendirici kremler kullanmadığınızda gergin duruyorsa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder