4 Aralık 2012 Salı

Saçlarım Dökülüyor eyvah!!!





Merhabalar. Sonbahar ve kış mevsimi yaprak dökümü ,insanlardada saçların en çok döküldüğü dönemdir. Uzmanlar günde 100 tel saçımızın dökülmesinin normal olduğunu söylüyorlar. Fakat eğer saçlarımız haddinden fazla dökülüyorsa, çok seyrek, çok güçsüz ve cansızsa, yapmamız gereken ilk iş doktora görünüp gerekli tahlilleri yaptırmak. Ben bu gün burda denenmiş, çok etkili olduğu söylenen bir maskenin tarifini vermek istiyorum. Uygulayan arkadaşımın paylaşımıdır ve bire bir yazıyorum arkadaşlar şifa olsun.. (Etilerde bir kuaför salonunda bu uygulama için seansına 200 tl gibi bir ücret ödeniyormuş bilginize)

Saçlarımızı tercihen bitkisel bir şampuanla yıkıyoruz havluyla suyunu alıp hafifçe kurutuyoruz, saçalarımız nemli kalacak, ıslak yada kuru olmayacak şekilde. 150 gr. sığır iliğini benmari usulu eriyiyoruz. (ocakta ateşin üzerinde değil) içine bepanten ampul, bemix ampul,e vitamini (eczanelerden temin ediyoruz) katıyoruz arzuya göre içine zeytin yağı, badem yağı, hint yağı gibi saç bakım yağlarından birer tatlı kaşığı ekliyoruz. saç diplerimize boya sürer gibi sürüp streçle saçlarımızı tamamen sarıyoruz. ara ara fön makinesiyle fön tutuyoruz. 1,30-2 saat kadar bekletip donan iliğin çözülmesi için son kez fön tutup saçlarımızı yine bitkisel bir şampuanla yıkıyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken şey çok fazla şampuan kullanmamak. saçlarımıza önce maşrabaya döktüğümüz şampuan ve sıcak su karışımı döküp çalkalayıp daha sonra sıcak su tutup tekrar şampuanlıyoruz. (bakınız püfff noktası adlı yazım).

bu uygulamayı iki ay boyunca haftada 1 gün daha sonra ara verip saçlarımızı dinlendirdekten sonra 15 günde bir yapıyoruz.

p.s. sığır iliği bakımını ,  sevgili kozmik bakımın blogundan ,vitamin ve protein günlerinde yaparsınız etkiyi ikiye katlarsınız. Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder