13 Ocak 2013 Pazar

Brezilya Fönü

Merhaba arkadaşlar. Bu konu biraz eskidi, birçoğumuz çoooktan yaptı yada yaptırdı biliyorum, yinede bilgilenmek isteyen, acaba evde kendim yapabilirmiyim diyenler varsa buyrun, ben yazdım siz okuyup uygulayın:)

Nedir brezilya fönü, brezilya fönü saçlara kretin yüklenmesidir. Bakım amaçlı yapılan bu uygulamayla saçlar %70 oranında daha düz, daha parlak, daha yumuşak hale gelir. Elektriklenme ve kabarma sorunu yaşayanlar içinde son derece yüz güldürücü sonuçlar verir. Yaklaşık 3 ay boyunca etkisi sürer. Yanlız dikkat edilmesi gereken şeyler var tabiki, birincisi mutlaka sodyum sülfatsız şampuan kullanmak (doğal içerikli şampuan önerisi başlıklı yazımdaki Nude şampuan uygundur) ikincisi ise röfle vb. Saç açma işlemlerinden uzak durmak gerekir. Eğer saçınızın rengini değiştirmeyi düşünüyorsanız önce boya işlemini yaptırıp bikaç gün sonra brezilya fönü uygulamanız daha doğru olur.

Öncelikle eğer evde yapmayı düşünüyorsanız mutlaka alacağınız ürünün güvenilir olduğuna, formaldahit (vb.zararlı kimyasallar) içermediğine emin olun. Araştırmadan,  emin olmadan lütfen ürün satınalmayın, sağlığımız herşeyden daha önemli şüphesiz. Gelelim dikkat etmeniz gereken diğer hususlara, mutlaka uygulamayı yaparken maske takın (eczanelerden satın alabilirsiniz) ve mutlaka uygulama yaparken bulunduğunuz odanın camı açık olsun aynı zamandada vantilatör çalıştırın. Koku ve dumandan korunmak için bunlar şart. Bone, boya yaparken kullanılan ince dişli taraklardan, boya kabı (yada cam kase) boya fırçası ve eldiven 230 dereceye kadar ısınabilen bir saç düzleştirici, fön makinesi, saç fırçası, sodyumsuz şampuan ve keratin uygulama yaparken ihtiyacınız olan şeyler.
Eğer çok uzun ve gür saçlara sahipseniz 100 ml, yoksa 80 ml keratin kullanın (bukadarı yeterlidir,asla daha fazla kullanmayınki saçlarınız bekleme süresi boyunca vıcık vıcık olmasın) Birde eğer yanınızda eli föne, düzleştiriciye yatkın bir arkadaşınız yada tanıdığınız biri olursa uygulama hem daha başarılı olur hemde çok fazla yorulmamış olursunuz.

Uygulamanın aşamalarına gelirsek;
Önce saçlarımızı iki kez sodyum-sülfatsız şampuanla yıkıyoruz (saç kremi vs.uygulamıyoruz)
Sonra saçlarımızı kurutup, fırça yardımıyla fön çekiyoruz
Saçlarımızı ince ince (boya yapar gibi) tutamlara ayırıp keratini fırçayla saçlarımıza sürüp ince tarakla tarayıp iyice saça yediriyoruz. (80-100 ml keratin kullanacağımız için çok bol bol sürmüyoruz , tüm saça eşit dağıtmamız lazım) diplerden 2 cm aşağıdan başlayarak sürüp tarıyoruz.
Saçlarımıza bone takıp 30-40 dk. Bekliyoruz.
Bekleme süremiz dolunca tekrar fön ve fırça yardımıyla saçımıza fön çekiyoruz.
En son ve en zor olan bu bölümde saçlarımızı ince ince tutamlara ayırarak, her tutamın üzerinden 10 sefer geçerek düzleştiriciyle tüm saçlarımızı presliyoruz. (keratinin saça tutunması için bu işlem şart)
Uyguladığınız ürününe göre bekleme süreleri değişsede en sağlıklısı,en az 3 gün boyunca saçları yıkamamak ve hergün, günde birkez saçımızı düzleştiriciyle preslemektir.
Bekleme süresi sonunda saçlarımızı (sodyum sülfatsız) şampuanla(http://ayseguluntavsiyesi.blogspot.com/2013/01/dogal-icerikli-sampuan-tavsiyesi_9.html) yıkıyoruz, ve fön yardımıyla kurutuyoruz. Hepsi bu,  ben ilk uygulamamı kuaförde yaptırmış sonrada evde 2 kez kendim yapmıştım. Eliniz yatkınsa yapabilirsiniz. Saçlarınızı yakma ihtimaliniz herzaman var!!! bu yüzden eğer çok aşırı yıpranmış, üst üste röfle yapılmış ve aşırı kuru saçlarınız varsa uzak durun derim (yada evde yapmayı denemeyin)
Benden bukadar umarım yardımcı olabilmişimdir.
Herkese pırıl pırıl, sağlıklı saçlar..



(resimler alıntıdır)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder