26 Şubat 2013 Salı

Cilt Temizliğinin Önemi!

Herkese selam! Bu gün birçoğumuzun ihmal ettiği bir konudan bahsetmek istiyorum, cilt temizliğinden. Öyle yada böyle pek çoğumuz günlük makyajımızı yapıyor, cildimizi temizlemeye aynı hassasiyeti göstermiyoruz. Oysa cildimiz bizim gerçektende en değerli giysimiz. Onu nekadar temiz tutar, ne kadar bakarsak o kadar genç, sağlıklı ve güzel görünürüz.Bu görüntüyü makyajla elde etmek herzaman kolay olmaz:) Peki nasıl temizlemeliyiz cildimizi? Hangi ürünlerle? Birazda bunlardan bahsetmek istiyorum sizlere. Öncelikle eğer (benim gibi) karma- yağlı, problemli şanssız bir cilde sahipseniz mutlaka köpük yada jel kıvamlı temizliyiceler kullanmalısınız. Unutmayalımki, günde iki kez sabah ve akşam yatmadan önce cildimizi temizlemeli , kalan kir ve keratin tabakasını temizlemek içinde bir parça pamuğa tonik döküp cildimizi silmeliyiz. Alkolsüz olan tonikler cildi daha az tahriş eder,bilindiği üzere gül suyu hem çok ucuz hemde çok iyibir cilt toniğidir,hangi cilt tipine sahip olursanız olun gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.. Hemen ardındanda mutlaka cildimize uygun (eğer yağlı-karma bir cilde sahipseniz oil-free ürünlerle) bir nemlendiriciyle cilt bakımımızı bitirebiliriz.

 Eğer kuru ve hassas bir cilde sahipsek ozaman cildimizi, bir parça pamukla "temizleme sütü" adı verilen temizleyicilerle silip hemen ardından yine tonik ve cilt yapımıza uygun bir nemlendiriciyle nemlendirmeliyiz.

 Ayrıca cilt temizliğinde kullanılan son dönemlerde kozmetik marketlerdede sıkça görebileceğiniz mikrofiber eldiven şeklindeki temizliyicilerde oldukça pratiktir.Hafif peeling etkili bu eldivenler su ile ıslatılıp cildimizi ovduğumuzda, oldukça etkili bir temizlik sağlarlar. Fakat hassas ciltler için uygun olduğunu düşünmüyorum.

Bütün bunların dışında da haftada bir kez, özellikle banyodan sonra (sıcak suyun ve buharın etkisiyle gözenekler açık olacağından çok daha etkili olacaktır) yapılacak kil maskeleride oldukça etkili bir temizlik sağlarlar.

Cilt temizliğimizi asla ihmal etmeyelim. Doğru ürünlerle yapılan cilt temizliği ve bakımı sayesinde ışıl ışıl bir cilde sahip olmak hiçde zor değil. Unutmamamız gerek şey, pahalı değil doğru ürünleri kullanmamız gerektiği! Ben cilt temizliğimde Garnier saf&temiz yüz yıkama jeli (ürünle ilgili postumu okumak için buraya bakabilirsiniz), dove sabun, innova kil maskesi kullanıyorum.Problemli bir cilde sahip olsamda yaptığım bakımlar ve kullandığım ürünlerle cildim gerçektende yaşımı ele vermiyor;)

sevgiler..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder