25 Mart 2013 Pazartesi

Makyajda Doğru Gölgelendirme ve Yüz Aydınlatma Teknikleri



Herkese selam! Yepyeni bir haftaya başlıyoruz. Umarım çabuk geçen, yorucu olmayan bir hafta olur hepimiz için. Bu günki postum makyajla ilgi. Aslında birçoğumuz günlük makyajımızda olmasada, özel gün ve gecelerde fondöten, kapatıcı, pudra, aydınlatıcı vs. kullanıyoruz. Peki bunları doğru kullanıyormuyuz? Bunları kullanırken yüzümüzün güzelliklerini nekadar ön plana çıkarabiliyoruz? Doğru gölgelendirme ve aydınlatmaları yüz şeklimize uygun olarak yapabiliyormuyuz? Makyaj yapmayı seven biri olarak bende baya araştırdım bu konuyu bildiklerimin yanında yeni öğrendiklerimide sizlerle paylaşmak istedim. Hadi başlayalım:

Makbul olan yüz tipi oval olandır. Oval yüz tipine birçok makyaj yapılabilir.Aydınlatmadaki ve gölgelendirmedeki amaç, göstermek istediğimiz güzel yanlarımızı ortaya çıkarıp kusurlarımızı gizlemektir. Yüzümüzü oval hale getirmek için resimde gördüğünüz Kim Kardashian (hiç haz etmem kendilerinden) ın makyaj fotoğraflarında olduğu gibi, önce açık, beyaza yakın fondöteni aydınlatacağımız bölgelere, ten rengimize uygun renk fondötenide yüzümüzün diğer kısmına sürüp, tüm yüzümüzün üzerindende pudra geçmeliyiz.Yada cilt rengimize uygun bir fondöteni tüm yüzümüze sürdükten sonra, bir highlighterı  aydınlatacağımız yerlere sürerekde aynı etkiyi sağlamış oluruz. Göz makyajınızı yaparkende kaş altına ve göz pınarına süreceğiniz açık renk sedefli bir farla  kaşlarınızı çok daha düzgün gözlerinizi daha aydınlık gösterebilirsiniz. 

Bunlarda yüz şekillerine göre gölgelemeleri nasıl yapabileceğimize dair bulduğum ipuçları , faydalı olduklarını düşünüyorum ve sizlerlede paylaşıyorum
umarım işinize yarar;
SEVGİLER..

Oval Yüzler için Makyaj
İdeal yüz şeklidir, her tip makyaj yapılabilir.
Yuvarlak Yüz
Kısa ve geniş bir yüz tipidir. Bu yüz şeklinde yanak kenarlarını gölgelendirmemiz gerekir.
Kalp Şeklinde Yüz
Geniş bir alın ve çeneye doğru daralan bir yü düşünün. Bu durumda çeneyi açık renklerle aydınlatmak, alın bölgesini ise çok geniş olduğu için daraltmak gerekir.
Kare Yüz
Çene köşelidir, Alın geniş ve yanaklar dolgundur. Yüz kenarlarını genişliğini azaltmak ve köşeli bölgeleri yuvarlak göstermek için gölge yapılmalıdır.
Dikdörtgen Yüz
Bu yüz şekli uzun ve dardır. Alın ve çene gölgelendirilir, genişliği sağlamak için yüz kenarları aydınlatılır.
Elmas Şeklinde Yüz
Geniş yanaklar ve gittikçe azalan alın ve çenedir. Alın ve çene kenarları geniş göstermek için aydınlatılır, çene ise gölgelendirme yapılır.
Üçgen Yüz
Çene geniştir, alına doğru incelir ve alın dardır. Çene gölgelendirilir, alın ise aydınlatılır.
Burun Şekillerini
Burun Kusurlarının Kapatılması
Geniş çıkık Burun : Buruna koyu renkte fondöten uygulanır.
Kısa ve Düz Burun: Uzunluğu boyunca aşağıya doğru ince bir aydınlatıcı çizgi uygulanılır ve gece makyajlarında higleater kullanılır.
İnce Kısa Burun : Buruna uzunluk ve genişlik vermek için aydınlatıcı ve kapatıcı kullanılır. Aydınlatıcı bu sefer burun kenarlarına yapılır.
Uzun Burun : Daha geniş bir görünüm vermek için bunun ucuna aydınlatıcı sürülür ve kenarları koyu bir renkle gölgelendirilir.
Not : Boyun ve Çene içinde istemediğimiz yerleri gölgelendirebilir, göstermek istediğimiz yerleri aydınlatabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder